Uitslaande brand verwoest woning in Woltersum

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

In Woltersum heeft donderdagavond een uitslaande brand gewoed in een woning aan de Kollerijweg. Bij de brand is de woning volledig verwoest.

De melding van de brand kwam even na 22.00 uur binnen bij de hulpdiensten. Direct werden de blusgroepen van Ten Boer en Middelstum gealarmeerd. “Toen we ter plaatse kwamen stond het dak van de woning al in brand”, vertelt een brandweerwoordvoerder. “Het betrof een uitslaande brand. Door twee tankautospuiten en een hoogwerker in te zetten probeerden we erger te voorkomen.” De brandweer kon echter niet voorkomen dat de hele woning in lichterlaaie kwam te staan. “Dit veroorzaakte veel vliegvuur waardoor een naastgelegen woning bedreigd werd. We hebben alles op alles gezet om te voorkomen dat deze woning en andere omliggende panden vlam vatten.”

Vervangende woonruimte
Rond 23.30 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “De omliggende panden hebben we kunnen behouden. De woning waar de brand begon is helaas volledig verwoest. Een mobiele kraan komt ter plaatse zodat we de resterende delen goed af kunnen blussen.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. “Stichting Salvage is ingeschakeld. Zij gaan samen met de bewoners vervangende woonruimte regelen.”

Asbest
Volgens de brandweer is er bij de brand mogelijk asbest in de directe omgeving vrijgekomen. “Vrijdagochtend gaat een deskundige de situatie in kaart brengen of en waar er op het terrein asbest ligt.”