Twee nieuwe sterfgevallen door coronavirus in provincie Groningen

nieuws
Foto: iXimus via Pixabay

Volgens de GGD Groningen zijn sinds woensdagmiddag twee mensen in de provincie Groningen overleden als gevolg van het coronavirus. Daarnaast zijn donderdagmiddag drie nieuwe besmettingen bevestigd.

De twee sterfgevallen zorgen ervoor dat er in de provincie Groningen nu vier mensen zijn overleden aan de gevolgen van COVID-19. Het totale aantal bevestigde besmettingen komt op 178.

Landelijk werden er afgelopen etmaal 166 nieuwe overlijdensgevallen doorgegeven. Het aantal mensen in Nederland  dat nu overleden is aan het coronavirus komt daarmee op 1.339. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis opgenomen moest worden is gestegen met 625. Het totale aantal patiënten dat in een hospitaal ligt, of opgenomen is geweest, stijgt daarmee naar 5.784.

Deel dit artikel:

 1. Ik ga ervan uit dat iedereen corona heeft en alles wat ik buiten moet aanraken besmet is, door zo te denken zet je jezelf op scherp en handel je daar na.
  Mensen die minder scherp zijn zullen vaak per ongeluk handelingen doen die je eigenlijk niet zou moeten doen, gewoonweg omdat het automatisme is.
  Om die automatisme uit te schakelen moet je scherp zijn. ( en dat hoeft dus echt niet op een paranoïde manier )

  Lezers en OOG medewerkers wees scherp!

 2. Klopt Doe, alleen niet iedereen denkt zo. En ontkom je er niet altijd aan. Als jij op de fiets zit en er ineens een idioot op een racefiets voorbij vliegt vlak bij je langs. Of je de hond in het park uit laat en een jogger van achteren ineens je passeert, al hijgend en proestend. Je ziet nog steeds genoeg mensen die geen afstand nemen, hoezeer Rutte ook zegt dat men goed bezig is. Ik pik ze er zo uit die zich niet aan de regels houden. En tuurlijk, veel mensen houden zich er gelukkig wel aan. Aankomend weekend uur van de waarheid, ik voorspel, mensen trekken er gewoon weer op uit, en gaan naar o.a. het Noorderplantsoen.

 3. Ik blijf het zeggen , lockdown of avondklok!
  Hoelang wil men nog wachten , komen steeds maar meer bij . En de ziekenhuizen raken als maar voller !
  Deze maatregelen helpen niet ! Iedereen thuis blijven , en niet die halve maatregelen , iedereen die er uit moet voor werk blijft risico lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *