Sterrebosstraat vanaf volgende week deels dicht om sluipverkeer tegen te gaan

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Om sluipverkeer door de Herewegbuurt tegen te gaan, wordt de Sterrebosstraat vanaf donderdag 30 april op de kruising met de Waterloolaan afgesloten voor autoverkeer.

Volgens het Wijkcomité Herewegbuurt zijn er nog steeds te veel auto’s die de Sterrebosstraat en de Anna Paulownastraat als sluiproute gebruiken. Bijvoorbeeld om de verkeerslichten op de kruising met de Hereweg te ontwijken. Het inrichten van de Waterloolaan voor tweerichtingsverkeer heeft het sluipverkeer niet voldoende doen afnemen. Volgens aannemerscombinatie Herepoort kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.

De afsluiting bestaat uit betonblokken op de weg. Autoverkeer kan daardoor niet meer vanuit de Sterrebosstraat de Waterloolaan in rijden. Ook omgekeerd is dan geen autoverkeer meer mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen bij de afzetting langs en ondervinden geen hinder van de afsluiting.

Deel dit artikel: