Sterke terugloop woningverkoop gemeente Groningen in eerste kwartaal 2020

nieuws
Foto: Jeroen Stoop via: wikiportret.nl / WikiMedia (ccby-gfdl)

In het eerste kwartaal van 2020 kende de woningverkoop in de gemeente Groningen een sterke terugval. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van Lamberink Makelaars. Dat komt, zo stelt het rapport, door het historische dieptepunt in het woningaanbod aan het einde van 2019.

Volgens het rapport is de terugval in de gemeente geen gevolg van de coronacrisis, want de sterkste terugval vond al in januari plaats. Daarna namen de verkopen weer licht toe, van 660 verkopen naar 900.

In tegenstelling tot de ontwikkelingen in Groningen veroorzaken de nieuwbouwverkopen in Leeuwarden een verkoopstijging.  Ook in Assen gaan woningzoekenden sneller over tot koop dan in voorgaande jaren.