Oude school Van Schendelstraat krijgt woonbestemming

nieuws

Het gebouw van de voormalige technische school van Noorderpoort van de Van Schendelstraat krijgt een nieuwe woonbestemming. Het pand is deels een gemeentelijk monument.

Dit pand wordt al ruim drie jaar niet meer gebruikt en staat, op enkele tijdelijke huurders na, deels leeg. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede heeft inmiddels een koopovereenkomst getekend met Noorderpoort.

Het gebouw telt vier verdiepingen en een souterrain. Koopmans heeft voor het ontwerp het Groningse architectenbureau De Zwarte Hond in de arm genomen. Het plan bestaat uit een gedifferentieerd woonprogramma met onder meer vrije sector huurappartementen van verschillende groottes, waaronder loftwoningen en penthouses.

Ook komt er een woonconcept waarin co-living centraal staat. In het hoofdgebouw komen kleinere appartementen die gebruik maken van algemene voorzieningen, zoals een gezamenlijke woonkamer, keuken, werkplekken, wasruimte en deelauto’s. Het is nog niet bekend wanneer de verbouwing gaat beginnen.