Leerlingen WLG en oud-leerlingen zingen samen in coronatijd: “Kippenvel”

nieuws
Foto: still uit videoclip

Leerlingen en oud-leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium maken in deze coronaperiode samen muziek. “Kippenvel, prachtig.”

Onder leiding van docent Adriaan Kegel werd een bewerking van het lied ‘All of me’ van John Legend opgenomen. “Ik heb een arrangement van dit lied gemaakt dat vervolgens door 25 leerlingen en oud-leerlingen is ingezongen. Dit inzingen hebben ze thuis gedaan waarna ze de filmpjes naar mij gestuurd hebben. Vervolgens heb ik daar een mooie videoclip van gemaakt. Dat was best wel een klus want tot een maand geleden had ik nog nooit een video bewerkt. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben ontzettend trots op het resultaat.”

Op verschillende social media-kanalen wordt dat onderschreven. “Kippenvel, wat prachtig”, schrijft Rianna. “Wat mooi! Ik heb ervan genoten”, laat Doetie weten. Het Willem Lodewijk Gymnasium staat bekend als een erg muzikale school. Behalve een zangkoor beschikt de school ook over een schoolorkest. Vorig jaar zomer wist het nog de eerste prijs te behalen op het Jeugdorkestenfestival dat gehouden werd in Leeuwarden.

De clip ‘All of me’ van het WLG is hier te bekijken: