Klokken van hoop gaan vanavond opnieuw luiden

nieuws
De kerkklok van Oosterwijtwerd. Foto: Stichting Oude Groninger Kerken

Diverse kerken in de gemeente Groningen gaan woensdagavond opnieuw een kwartier lang de klokken laten luiden. Het luiden gebeurt vanwege de coronacrisis.

Het luiden is een onderdeel van de actie ‘Klokken van hoop’ dat ruim drie weken geleden ontstond in de Paradijskerk in Rotterdam. “Het coronavirus heeft een grote impact op ons maatschappelijke leven”, laat een woordvoerder weten. “Als teken van hoop en troost, als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening en om mensen met elkaar te verbinden luidden we de klokken van hoop.”

In Groningen laten de klokken van de Martinitoren en de Der Aa-kerk zich horen. Ook ruim zestig kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken hebben zich bij de actie aangesloten. Aanvankelijk zou de actie vorige week eindigen, maar vanwege het succes is besloten dat deze hele maand op iedere woensdag de klokken een kwartier geluid worden.

Deel dit artikel: