Hotel Schimmelpenninck Huys wordt tijdelijke nachtopvang

nieuws
Foto: Google Maps

Hotel Schimmelpenninck Huys gaat vanaf komende donderdag gebruikt worden als tijdelijke 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen. Dat heeft Stichting Het Kopland woensdagochtend bekendgemaakt.

Het in gebruik nemen van het hotel betekent dat de huidige nachtopvang gaat sluiten. “Vanwege het coronavirus is het belangrijk dat mensen afstand van elkaar houden”, laat een woordvoerder weten. “Dit geldt ook voor de nachtopvang. In de huidige locatie aan de Schoolstraat hebben we onvoldoende ruimte om mensen eigen kamers te bieden. Meerdere mensen in één kamer opvangen is in deze huidige tijd onwenselijk.” Hotel Schimmelpenninck Huys zal in eerste instantie tot eind juni als tijdelijke nachtopvang gaan dienen. “Maar dit is afhankelijk van de landelijke maatregelen die rond het virus genomen worden.”

In het hotel krijgen dak- en thuislozen ieder een eigen kamer. “De matrassen en het beddengoed worden geregeld door Het Kopland. Het hotel gaat zorgen voor een ontbijt, lunch en warme maaltijd in de avond. Stichting WerkPro zorgt voor een dagbesteding.” Mensen die gebruik willen maken van de nachtopvang kunnen zich iedere dag tussen 10.00 en 11.00 uur aanmelden tijdens het inloop spreekuur dat plaatsvindt bij de voormalige nachtopvang in de Schoolstraat. Bij het hotel kunnen mensen zich niet aanmelden.