HanzeMag podcast laat vrijheid vanuit verschillende perspectieven zien

oogochtendshow

Hans, het cultuur en debatcentrum van de Hanzehogeschool Groningen, maakt met HanzeMag vier podcasts over vrijheid. Met deze podcasts wil men vrijheid uit verschillende perspectieven laten zien.

Daar waar het voor Nederlanders vanzelfsprekend is dat je vrijuit je mening kunt verkondigen en dat iedereen gelijk wordt behandeld ongeacht geloof, geaardheid, huidskleur, enz., is dit niet overal het geval in de wereld. Niemand kan dat beter vertellen dan een vluchteling.

De podcast van HanzeMag laat vier vluchtelingen aan het woord: studente Clarisse Mema Bunduki uit Congo, Hanzehogeschool docenten Alla Galstyan uit Armenië en Zohreh Salim Arooni uit Iran, en ook lid Raad van Toezicht Yonas Tewelde uit Eritrea.

Wekelijks komt op dinsdag een nieuwe podcast online, waarvan afgelopen twee weken al een aflevering van is verschenen. Deze en de nog te verschijnen podcasts zijn te vinden op YouTube en Spotify, met zoekwoord “Hanzemag”.

Marion de Boer, projectmanager bij de Hanzehogeschool, was woensdagochtend te gast in de OOG Ochtendshow, op OOG Radio.

Deel dit artikel: