Groen licht voor Museum aan de A

nieuws

De gemeenteraad heeft woensdag groen licht gegeven voor het nieuwe Museum aan de A. Meer dan vijf jaar is erover gepraat, en nu is het zeker.

De raad heeft besloten, geld beschikbaar te stellen voor de eerste fase van de realisatie van het museum. Ook de provincie Groningen heeft besloten, deel te nemen aan het project. Museum aan de A komt op de locatie en in de panden van het huidige Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat.

Het wordt een historische ontmoetingsplek die de verhalen van Groningen en de Groningers vertelt. Het nieuwe museum bestaat uit vijf historische, aan elkaar verbonden panden. In de eerste fase, die over twee jaar wordt afgerond, worden het Pakhuis aan de Schuitemakersstraat, het Rijnvis Feithhuis aan de Kleine der A en de huidige motorenhal grondig aangepakt.

De verbouwing van het Pomphuis op de kade van de Kleine der A tot museumcafé is al in volle gang.  en opent vermoedelijk deze zomer.