Gemeente leent Willem Lodewijk Gymnasium 1,2 miljoen

nieuws
Foto: web.wlg.nl

De gemeente is van plan het Willem Lodewijk Gymnasium aan de Verzetsstrijderslaan een bedrag van maximaal 1,2 miljoen euro te lenen, voor een verbouwing. De school draagt zelf 1,3 miljoen euro bij.

Een deel van de voorzijde van het pand wordt gesloopt, om plaats te maken voor moderne biologie-, natuurkunde- en scheikundelokalen op de begane grond, en voor drie theorie-lokalen op de eerste verdieping. De school krijgt daarmee een nieuwe voorgevel.

De lening krijgt een looptijd van 20 jaar en een vaste rente van ongeveer 0,5 procent. Volgens de gemeente is de financiële positie van het Willem Lodewijk Gymnasium zeer goed. De gemeenteraad heeft tot half mei te tijd om wensen en bedenkingen tegen het voornemen te uiten.