Geen Groninger Ondernemingsprijs in 2020

nieuws
Winnaars Groninger Ondernemersprijs in 2018 Foto: Jan Buwalda

De Groninger Ondernemingsprijs zal dit jaar niet worden uitgereikt. Dat heeft het bestuur van de organiserende stichting donderdag bekend gemaakt.

Normaal gesproken zou de inschrijving voor deze prestigieuze prijs in het voorjaar geopend worden, maar het bestuur heeft in verband met de coronacrisis besloten om de hele competitie te annuleren. “Als bestuur hebben we nog even overwogen om de complete competitie online te organiseren”, legt voorzitter Winfryd de Haan uit. “Maar als je ziet hoe enorm de impact van de coronacrisis is op het bedrijfsleven, de economie en de samenleving, kun je eigenlijk maar één conclusie trekken: bedrijven zijn met hele andere dingen bezig.  In deze uitzonderlijke situatie zijn er belangrijkere zaken dan het uitreiken van een ondernemingsprijs.”

De Groninger Ondernemingsprijs wordt sinds 1997 uitgereikt aan een toonaangevend bedrijf uit Stad of Ommeland. De laatste editie (2019) werd gewonnen door het hightech bedrijf Witec uit Stadskanaal. De organisatie zegt dat voor 2021 een ‘extra speciale’ uitreiking van de prijs wordt voorbereid.