Gasunie doneert laptops aan Bekenkampschool

nieuws
Bron foto: Elin Stil

De Gasunie heeft 25 laptops gedoneerd aan leerlingen van sbo Bekenkampschool in de stad Groningen. Dat heeft de school woensdag bekendgemaakt.

“Afgelopen maandag konden 25 leerlingen niet alleen hun schoolwerk afhalen maar ook een laptop”, vertelt schooldirecteur Harold Bal. “Door het coronavirus zijn de scholen gesloten en werken leerlingen thuis. Omdat niet iedereen in de thuissituatie over een computer beschikt heeft de Gasunie 25 laptops gedoneerd.” Leerlingen en leerkrachten laten weten erg blij te zijn met de actie. “We begeleiden de leerlingen nu zoveel mogelijk op afstand, veelal digitaal, bij hun werk. Wij staan voor goed en passend onderwijs voor onze leerlingen, juist ook nu dit in deze periode zo belangrijk is. Het is heel mooi om dan hulp uit onverwachte hoek te krijgen waardoor we onze leerlingen kunnen bieden wat zij nodig hebben.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Gasunie een donatie doet. Vorige week riep het UMCG op om iPads te doneren die ingezet kunnen worden om het contact tussen coronapatiënten in het ziekenhuis en de mensen thuis mogelijk te maken. De Gasunie besloot daarop om flink wat apparaten beschikbaar te stellen. Het bedrijf liet weten nog enkele tientallen apparaten te hebben liggen, die tot voor kort door oud-collega’s gebruikt werden. Toen op zaterdag de oproep kwam is de ICT-afdeling direct aan de slag gegaan en een dag later konden de iPad’s afgeleverd worden bij het UMCG. De Gasunie noemt het belangrijk om in deze crisistijd met z’n allen op te gaan staan.