“Ga op Koningsdag het Wilhelmus spelen en zingen vanaf je balkon”

nieuws
Foto: Deb Lee from FreeImages

Op Koningsdag zoveel mogelijk mensen het Wilhelmus laten spelen en zingen. Dat is de oproep die het Koninklijk Concertgebouworkest donderdagmiddag doet.

“De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen”, laat het orkest op haar website weten. “Voor wie dat wil stellen we de partijen van het volkslied beschikbaar voor allerlei soorten bezettingen als koperkwartet, trio, orkest en koor. De werken zijn gearrangeerd door Rob Dirksen.” De bedoeling is dat het Wilhelmus op 27 april om 10.00 uur gaat klinken. “Voor dit tijdstip is gekozen omdat dan doorgaans muziekverenigingen door heel Nederland met de festiviteiten met Koningsdag beginnen door het Wilhelmus te spelen.”

Het orkest hoopt dat het Wilhelmus in het hele land gaat klinken om zo op deze manier op onze nationale feestdag in deze moeilijke periode met een ‘groots en positief gebaar van saamhorigheid’ te beginnen.

Deel dit artikel: