Brief voor brandweer: “Super bedankt dat jullie het bos geret hebben”

nieuws
Foto: twitter.com/Brandweer_Roden

Bij de brandweerkazerne in Roden is donderdagavond een bijzondere brief bezorgd. In de brief worden de brandweermensen bedankt voor hun heldhaftige inzet afgelopen zondag bij de grote natuurbrand bij Roderesch, even ten zuidwesten van de stad.

“Beste brandweermensen”, staat bovenaan de brief. “Super bedankt dat jullie het bos geret hebben. Omdat papa en mama thuis moeten werken gaan wij ’s middags nog heel graag nog even wandelen of fietsen in het bos. Dankzij jullie kan dit nog steets. Jullie zijn toppers. Ook de groetjes aan alle andere brandweer korpsen die jullie zo vantasties geholpen hebben. Met vriendelijke groet, Lars.”

De brandweerlieden van Roden laten weten in hun nopjes te zijn met de brief van Lars. En niet alleen met de brief. In de envelop bleek namelijk ook nog een tekening van een brandweerwagen te zitten die Lars voor zijn helden gemaakt had.

Brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar de bossen
Bij de grote natuurbrand ging afgelopen weekend ruim tien hectare natuur verloren. De brand ontstond op een heideveld en werd in een vroeg stadium ontdekt door een wandelaar die het alarmnummer belde. Door de droogte en de harde wind verspreidde het vuur zich snel en dreigde deze over te slaan naar de bossen. Door de inzet van brandweer Roden, diverse omliggende brandweerkorpsen, een natuurbrandbestrijdingspeloton en diverse boeren uit de buurt, kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg. Na enkele uren werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie roept getuigen op zich te melden.