Bedumerweg afgesloten vanwege brand in oudpapierwagen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Bedumerweg is vrijdagochtend afgesloten vanwege een brand in een oudpapierwagen. Dat melden verschillende incidentenwebsites..

De melding van de brand kwam rond 11.30 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop een tankautospuit en een schuimbluswagen ter plaatse stuurden. “De brand werd ontdekt door een automobilist die achter de oudpaperwagen reed”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Deze automobilist heeft de vrachtwagenbestuurder gewaarschuwd.” Volgens Patrick Wind van 112groningen.nl bedacht de man zich geen moment. “Hij heeft de inhoud van de wagen leeggekiept op de stoep ter hoogte van de kruising met de Riouwstraat.”

Toen de brandweer arriveerde stond de bult al in lichterlaaie. De schuimbluswagen werd ingezet om de papierbult te blussen. “Nadat de vlammen er af waren zijn brandweerlieden met stralen hogedruk gaan nablussen”, zegt Ten Cate. “Ook werd er water in de oudpapierwagen gespoten.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: