Barbecueënde mensen aangesproken in plantsoen: “Dit is niet de bedoeling”

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Medewerkers van Stadstoezicht hebben woensdagmiddag een groep mensen aangesproken die in het Noorderplantsoen aan het barbecueën waren. Dat laat de dienst op Twitter weten.

“Woensdagmiddag zagen we ineens de eerste barbecue in het Noorderplantsoen”, meldt een Buitengewoon Opsporingsambtenaar. “Dit is echt niet de bedoeling! De richtlijn van het RIVM is om zoveel mogelijk thuis te blijven.” Om drukte in het Plantsoen te voorkomen worden er sinds enkele dagen tekstkarren ingezet. Op deze karren worden teksten geprojecteerd die mensen oproepen om afstand te houden en om niet te lang in het Noorderplantsoen te blijven.

Nederland verkeert inmiddels ruim drie weken in een intelligente lockdown. Scholen, horeca en sportverenigingen zijn gesloten en iedereen wordt opgeroepen om op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven. Volgens het RIVM zijn deze maatregelen nodig om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Daarnaast geldt het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. “Wil je van de zon genieten dan is dat prima. Maar dan wel vanuit je eigen tuin of balkon”, liet premier Rutte (VVD) vorig weekend weten.

Deel dit artikel: