Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen neemt opnieuw toe

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Voor de tweede dag op rij is het aantal coronapatiënten dat in Groningse ziekenhuizen behandeld wordt toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg, het ROAZ, die donderdagavond bekend werden gemaakt.

Volgens het ROAZ lagen er donderdagochtend om 10.00 uur 55 coronapatiënten op Intensive Care-afdelingen in de Groningse ziekenhuizen. Dit is er één minder dan op woensdag. Op de reguliere afdelingen werden woensdagochtend nog 73 patiënten behandeld, donderdag is dit toegenomen met vier tot 77 coronapatiënten. De toename wordt veroorzaakt door enerzijds patiënten die uit andere regio’s van Nederland naar Groningen worden overgebracht en anderzijds Groningse patiënten die zich aan de poorten melden.

Het aantal patiënten dat in ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies wordt behandeld is afgenomen. Waar er woensdag nog 242 bedden bezet waren zijn dit er nu nog 225. Vooral in Drenthe is sprake van een flinke afname. In de Drentse ziekenhuizen liggen tezamen nog 29 coronapatiënten. Volgens het ROAZ op dit moment nog voldoende capaciteit in de noordelijke ziekenhuizen beschikbaar.