Vanaf vrijdag maximaal 100 km/u op A7 en A28

nieuws

Vanaf vrijdagochtend wordt de maximumsnelheid op de snelwegen in de gemeente Groningen stapsgewijs teruggebracht naar 100 kilometer per uur.

Rijkswaterstaat zal vanaf donderdagavond de afplaktape van de borden met de nieuwe maximumsnelheid halen. Op het moment dat het bord te zien is, geldt de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/u. Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur, denkt niet dat dat voor verwarring zal zorgen bij de politie. ‘Wat op het bord staat is leidend. Mocht er dit weekend een automobilist op een van deze wegen al te hard rijden volgens de nieuwe maximumsnelheid wordt hij gewoon beboet.’

De nieuwe verkeersmaatregel betekent niet dat de politie extra gaat controleren op snelheidsovertredingen. ‘Wij blijven met dezelfde capaciteit controleren. Of er nu een limiet geldt van 120 kilometer of 100 kilometer, dat maakt niet uit voor onze handhaving’, aldus Van Hasselt.

Deel dit artikel: