Stapavond verloopt stil in Stad: “Bijna geen mensen”

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De stapavond in Groningen in de nacht van zaterdag op zondag is rustig verlopen. Dat laat incidentfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl weten.

“Normaal is het hier erg druk”, vertelt Wind in het holst van de nacht. De fotograaf staat op de Grote Markt en kijkt naar de uitgaansgelegenheden die aan de zuidzijde gevestigd zijn. “Dichte deuren, terrassen die leeg zijn en bijna geen mensen. Het enige dat een beetje kleur brengt is de neon-verlichting die bij de horecazaken brandt.”

Vorige week zondag maakte het kabinet bekend dat de horeca tot in ieder geval 6 april gesloten blijft. De maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Behalve de horeca zijn ook scholen en sportvelden gesloten. “Zaterdagavond was ik in Haren”, vult Wind aan. “Bij het Beatrixoord heb je een Cruijff-court waar je bijvoorbeeld kunt basketballen. Ook dat is daar nu niet mogelijk. Het veld was met afzetlint afgesloten.”

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: