Stadjer tweede bij Gedichtenwedstrijd 2020 met gedicht ´de broer´

nieuws

Stadjer Jorrit-Pieter van der Heide is tweede geworden bij een grote poëziewedstrijd van Nederland en Vlaanderen, de Gedichtenwedstrijd 2020 van Prijs de Poëzie. 

De uitreiking vond zaterdagmiddag om 16.00 uur plaats via een livestream op de website van de gedichtenwedstrijd.”Vorig jaar deed ik voor het eerst mee, toen kwam ik in de top 1000 en kreeg ik goede feedback van de jury. Dit jaar ben ik tweede geworden van de ongeveer 6500 inzendingen,” laat Jorrit-Pieter weten aan OOG, die met de tweede plaats 3000 euro wint met zijn gedicht ‘de broer’.

“Ik vind het natuurlijk fijn dat ik tweede ben geworden en 3000 euro heb gewonnen, maar nog meer hoop ik dat ik een uitgever vind voor mijn bundel die ik eind augustus hoop af te ronden Ook vind het ik het belangrijk mijn verhaal te doen. Ik schrijf nu 5 jaar en ben begonnen in de afkickperiode van mijn drugsverslaving. Ik wil laten zien dat ondanks verslaving en psychische klachten alles nog mogelijk is!”

De jury roemt Van der Heide om de onvoorspelbaarheid en het verrassingselement: “Zelfs bij herlezing is er geen vat op te krijgen. Het gedicht begint intrigerend, abstract en en dwingend, vervolgens springt het op een associatieve manier van beeld naar beeld, van gedachte naar gedachte. (…) De broer poëticaal gedicht dat met zijn afwijkende logica en in elkaar overlopende zinnen en beelden je opnieuw laat nadenken over hoe je een tekst leest en wat je ervan verlangt.

Hieronder het gedicht van Jorrit-Pieter: