Petitie om ‘Gronings’ corona-testbeleid te volgen gestart in Rotterdam

nieuws

De Rotterdamse ondernemer Jaap Stronks is een petitie gestart, waarin hij het RIVM oproept om in heel Nederland het ‘Groningse’ testbeleid te volgen. De petitie volgt op het beleid van de Groningse ziekenhuizen en GGD omtrent tests onder zorgmedewerkers, zoals arts en microbioloog Alex Friendrich dit zondag schetste in de Groene Amsterdammer.

“Nu de noordelijke provincies breken met het landelijke beleid en de veronderstellingen van het RIVM als ‘onwaar’ bestempelen, roepen wij de Nederlandse GGD’s op om het Groningse voorbeeld te volgen”, zo valt te lezen in de petitie. “We willen GGD’s hun eigen afweging laten maken en GGD-directeuren kritisch laten evalueren of het zinvol en mogelijk is om het voorbeeld van Groningen te volgen.”  Ze zeggen verder onvoldoende vertrouwen te hebben in de huidige maatregelen, omdat deze te vrijblijvend zijn. Daarom moet ook in de rest van het land de testcapaciteit worden opgeschroefd.

Alex Friedrich liet afgelopen zondag aan de Groene Amsterdammer weten dat de Groningse ziekenhuizen en GGD’s zich qua testbeleid hebben losgekoppeld van het landelijke testbeleid en massaal zorgverleners testen. Hij laat optekenen dat er geen problemen zijn qua testcapaciteit. ‘Ik heb nooit begrepen dat dat steeds wordt volgehouden. We hebben geen capaciteitsprobleem,” zo schrijft de Groningse hoogleraar, die ook zelf het coronavirus opliep. Friedrich is inmiddels aan de beterende hand.

Deel dit artikel:

 1. Onzinnig dat burgers ineens moeten gaan adviseren aan het RIVM hoe het testbeleid er moet uit zien. Ik kan net zo goed aan mijn hond vragen welk aas ik moet gebruiken bij het vissen.

 2. Het rivm doet mij denken aan “oude rotten” die vanwege eigen bescherming/ego geen informatie willen delen. Vroeger op de middelbare school toen IT een beetje opkwam hadden we ook een oud figuur rondlopen die de pc man was zeg maar en keuzevakles daar in gaf. Die gast hoefde je niet mee in discussie te gaan of iets te vragen. Want hij was de expert en het had toch geen zin om buiten de schoolboeken om iets uit te leggen volgens hem. Bang natuurlijk dat hij als “expert” minder aanzien zou krijgen. Dat idee.

 3. Kennis over de verspreiding heb je ook door de ziekenhuisopnames. Op dit moment beland 20-25% van de positief geteste Coronapatienten in het ziekenhuis. De Coronapatienten die niet getest zijn en waarvan dus niet 100% zeker is dat ze Corona onder de leden hebben zijn de lichtere gevallen.
  Ik zie niet in welke toegevoegde waarde het heeft om maar lukraak te testen wanneer je toch niets met die informatie doet.
  Bij ziekenhuispersoneel vind ik het logisch om die wel te testen. Zij komen beroepshalve in contact met risicogroepen. Dan moet je extra goed screenen.
  Gelukkig wordt de situatie op dit moment niet ernstiger. Nog wel steeds meer instroom dan uitstroom van patienten maar wel minder Coronadoden. Dat biedt een beetje hoop. Laten we hopen dat het aantal patiënten omgebogen kan worden.

 4. Kijk naar de videoboodschap van de Eindhovense Joël Boreel, bekend als zanger Joël Borelli.
  Google Telegraaf:
  Heftige videoboodschap Corona-patiënt: ‘Neem dit serieus!’

  ===

  DvhN -Doeidag Karina Hecker, het vrolijke gezicht van de Folkingestraat
  Woensdag is lieve Karina overleden.
  Zij had longproblemen.
  Van haar heb ik – hoogst persoonlijk – net zo’n zuurstof foto gemaakt!

  Doe dit elkaar niet aan!

  Zorg voor schone lucht in onze woonomgeving!
  Dan kan iedereen lekker ademen.

  Mevrouw Kiki

 5. Jammer dat de petitie oproept om de W.H.O. te volgen, terwijl de W.H.O. juist een hoofdschuldige is in hoe het virus zich heeft kunnen verspreiden. Ze hebben geweigerd het op tijd tot pandemie uit te roepen, en slechte/geen informatie gegeven. Zie Chris Martensen, van ‘Peak Prosperity’ (Engels). Hij is zelfs aangevallen in de media, terwijl hij een in Nature gepubliceerde wetenschapper is, in de tijd dat de leugen media nog deden alsof de griep erger was (!).

 6. Misschien een goed idee dat Alex Friedlich Jaap Dissel gaat vervangen bij het RIVM, deze man is volgens mij zo briljant en doet zijn werk met gevoel en respect zoals het ook hoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *