Overval op supermarkt in Kostverloren: drie verdachten voortvluchtig

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een supermarkt aan de Jacob van Ruysdaelstraat in de Groningse wijk Kostverloren is dinsdagavond overvallen. Drie daders zijn nog voortvluchtig.

“De overval vond plaats iets na 20.00 uur”, vertelt een politiewoordvoerder. “Drie verdachten kwamen de winkel binnen waarna zij het aanwezige kassapersoneel bedreigden. Er is niets buitgemaakt. De daders zijn er na de overval vandoor gegaan. In welke richting zij vertrokken zijn is onbekend.” Rick ten Cate van tencatefotografie.nl was enkele minuten na de melding ter plaatse. “Voor de supermarkt staat een politiewagen”, ziet hij. “Agenten doen in de supermarkt onderzoek. Daarbij is men onder andere in gesprek met het personeel. Ook een rechercheur is zojuist ter plaatse gekomen.”

Tekst gaat verder onder de foto


Een hondengeleider van de politie komt ter plaatse. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Heb je iets gezien, bel dan de politie”
De woordvoerder bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan. “Wij zijn inderdaad in gesprek met getuigen en we kijken of we eventueel sporen veilig kunnen stellen. Maar we willen ook een beroep doen op mensen die mogelijk iets gezien hebben. Was je rond 20.00 uur in de wijk Kostverloren en heb je iets verdachts gezien dan komen we graag met je in contact. Al hoe klein de informatie volgens jezelf ook is. Je kunt ons bellen op 0900 88 44. Mocht je nu op dit moment iets zien dat met de overval te maken heeft, bel dan het alarmnummer 112.”

Onderzoek in park
Volgens Ten Cate is er in de buurt van de supermarkt ook onderzoek gedaan. “Vrij snel na de melding kwam er ook een hondengeleider van de politie naar de wijk. Met de politiehond is een park aan de Adriaan van Ostadestraat doorzocht. Hierbij is niets aangetroffen.” De supermarkt is vanwege de overval gesloten.

Later meer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl