Koude dagen met aprilse grillen in aantocht

nieuws
Foto Andor Heij

Na het zonnige voorjaarsweer van afgelopen dagen gaat het weer de komende dagen uit een ander vaatje tappen. Een aantal koude dagen staan op het programma met vorst en wellicht ook (natte) sneeuw.

“Eigenlijk zagen we het zaterdag overdag al veranderen”, zegt OOG-weerman Johan Kamphuis. “De dag begon met veel zon maar daarna volgden er wolken en stak er een flinke noordenwind op. Met negen graden was het al een stuk minder zacht dan de voorbije dagen.” Zondag wordt die teneur voortgezet. “Het zal dan met zeven graden nog kouder zijn. Er waait een gure noordoostenwind, kracht vijf. Af en toe is er zon maar er is ook kans op een bui waarbij natte sneeuw niet is uitgesloten.”

Volgens Kamphuis blijft het ook na het weekend fris. “Maandag overdag kan er een vlok natte sneeuw vallen. In de nacht naar dinsdag vriest het een graad. Ook de rest van de week blijft het met temperaturen van negen graden kil aanvoelen door een koude noordwestenwind.”

Deel dit artikel: