Korfballer Gerben Boonstra verlaat Nic.

sport
Foto: nic-korfbal.nl

Gerben Boonstra verlaat aan het einde van dit seizoen korfbalclub Nic. Dat heeft de Groningse korfbalvereniging zaterdag laten weten.

Boonstra (21) speelde drie seizoen in de groen-witte kleuren. “Ik was negentien jaar toen ik in Groningen kwam te wonen”, vertelt hij. “Omdat het korfballen in mijn bloed zit ging ik bij Nic. spelen. De afgelopen drie seizoenen heb ik het hier erg naar mijn zin gehad. Sportief gezien met pieken en dalen, maar op sociaal vlak was het altijd top. Het was voor mij een eer om twee seizoenen aanvoerder te zijn. Ik heb hier erg veel van geleerd.”

Terug naar LDODK
Gerben begon op jonge leeftijd met de korfbalsport. In eerste instantie speelde hij in zijn geboortedorp De Knipe bij Kinea. Op een gegeven moment kwam er een telefoontje van LDODK uit Gorredijk of hij daar ook wilde spelen. Hij speelde er twee seizoenen waarna hij naar Nic. verkaste. Toevallig is LDODK de club waar hij nu weer naar terug gaat. “Ik wil mijn ambitie volgen en ik wil ontdekken waar mijn plafond ligt. Ik denk dat ik dat het beste bij LDODK kan doen.”

Jammer
Trainer Kees Vlietstra van Nic. is teleurgesteld. “Het is natuurlijk erg jammer dat Gerben vertrekt. Maar uiteraard wensen we hem alle succes bij LDODK.”