Helperzoomtunnel bijna klaar voor gebruik

nieuws
Foto Andor Heij. Helperzoomtunnel

De Helperzoomtunnel is bijna klaar voor gebruik. De komende dagen worden de laatste werkzaamheden bij de tunnel verricht. De onderdoorgang gaat op vrijdag 3 april open.

De tunnel vervangt de spoorwegovergang bij de Esperantostraat in de Oosterpoortwijk. Die gaat dezelfde avond of de volgende dag al dicht. De sluiting past in het beleid om zoveel mogelijk overgangen te vervangen door ongelijkvloerse kruisingen. Voor fietsers en voetgangers is er nog het alternatief om onder het station Europapark door te gaan.

De aanleg van de Helperzoomtunnel had nogal wat voeten in aarde. In eerste instantie mislukte het om de tunneldelen in te schuiven. Bij een tweede poging lukte het wel, maar er werd wel veel vertraging opgelopen.

Deel dit artikel:
Adverteren?