Eerste Vindicaters arriveren bij Sportcentrum Kardinge

De leden van studentenvereniging Vindicat die op skivakantie waren in het corona-risicogebied (Code Oranje) in Noord-Italië, zijn zaterdagochtend teruggekeerd in Groningen. Rond half acht kwamen de eerste bussen aan bij Sportcentrum Kardinge.

De terugkerende Vindicaters werden bij Kardinge onder andere opgewacht door burgemeester Schuiling. De rector van de studentenvereniging, Floris Hamann, liet weten dat niemand op dit moment ziekteverschijnselen heeft. Verder zei hij begrip te hebben voor de commotie die is ontstaan door de trip. Later op de zaterdag gaat het bestuur van Vindicat in overleg over het al dan niet afgelasten van geplande bijeenkomsten in de komende twee weken.

De Vindicaters krijgen, voordat ze hun weg naar huis mogen vervolgen, op een afgesloten deel van het sportcomplex voorlichting van de GGD Groningen.Niemand van de studenten is achtergebleven in Italië. Dat zou gebeuren als iemand ziekteverschijnselen had. Alleen studenten met klachten worden getest.

De skitrip van de Groningse studentenvereniging zorgde voor veel commotie en onrust. De PVV stelde zelfs kamervragen over de kwestie.

vindicat bus skien corona

Foto: Patrick Wind – 112 Groningen