Borden en teksten aan bedreigde bomen Zernikelaan

nieuws
Foto Andor Heij: Zenikelaan

Een aantal studenten van de Hanzehogeschool heeft aan een deel van de honderden bomen die aan de Zernikelaan gekapt dreigen te worden, borden en teksten te hangen.

Op die manier protesteren ze tegen de kap, en proberen ze andere studenten daar bewust van te maken. De kap heeft te maken met de herinrichting van de campus door de RUG, Hanzehogeschool en de gemeente.

Foto: Tom Veenstra

Volgens de Bomenridders, een groep die zich sterk maakt voor het behoud van het groen, zijn de ontwerptekeningen van het plan, met brede lanen omzoomd door grote bomen, misleidend. Die grote bomen zullen er pas over zo’n 30 jaar zijn. Tot die tijd zal volgens de Bomenridders de Zerikecampus een nóg groter hitte-eiland worden, en een stuk ongezonder en onprettiger om te werken en studeren.