Waterschap sluit sluis en gemaal Stad en Lande af voor fietsers en voetgangers

nieuws
Foto: Google Maps Streetview

Waterschap Noorderzijlvest heeft dinsdagmiddag besloten om de sluis met gemaal Stad en Lande in het Boterdiep (tussen Beijum en de Hornbach) tijdelijk af te sluiten voor fietsers en voetgangers.

Het waterschap nam het besluit nadat onlangs een fietser in de sluiskolk viel. De fietser bleef gelukkig ongedeerd  “Het waterschap neemt haar verantwoordelijkheid en wil nieuwe incidenten voorkomen. Noorderzijlvest begrijpt dat deze maatregel erg vervelend is voor met name de wijkbewoners in Beijum”, zo schrijft het waterschap. De sluis met de brede sluisdeuren wordt door veel mensen als brug gebruikt.

Of fietsers en voetgangers in de toekomst weer gebruik kunnen maken van de sluis, is nog onduidelijk. Het waterschap onderzoekt nog of er maatregelen er mogelijk zijn om de situatie voldoende veilig
te maken.

Deel dit artikel:

  1. 1 Incident is nog geen structureel probleem toch? Overtrokken reactie ten koste van velen. Het lijkt er op dat het waterschap gewoon een stok zocht om de sluis te sluiten.

  2. Lijkt inderdaad alsof het waterschap dit aangrijpt om de boel af te sluiten. Nog nooit gehoord dat er ooit iemand van dat bruggetje is afgedonderd. Als je er normaal overheen loopt is de kans ook heel klein. Nu dus behoorlijk omfietsen :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *