Suzanne Voorrips opnieuw indoor-kampioen op de 800 meter

sport
Suzanne Voorrips Foto Jeffery Vermeulen

Suzanne Voorrips van Groningen Atletiek heeft zondag tijdens het NK Indoor Atletiek in Apeldoorn haar nationale titel op de 800 meter geprolongeerd. De 26-jarige atlete won in 2 minuten en 07,47 seconden.

De winnares, vaak geplaagd door blessures, was dolblij met haar titel. Haar 16-jarige clubgenote Britt Weerman behaalde zilver bij het hoogspringen. De talentvolle juniore uit Assen sprong 1 meter 88 hoog, een persoonlijk record. Sarah van Beilen en Sofie Dokter, beide ook lid van Groningen Atletiek en beide pas 17 jaar oud, werden derde en zesde op dit onderdeel, met resp. 1.78 en 1.70.

Louise Taatgen, ook van Groningen Atletiek, werd derde bij het hinkstapspringen, met 12 meter 48. Brons was er ook voor Leonie van Vliet van Team 4 Mijl, dankzij haar tijd van 24,25 seconden op de 200 meter.

Eliza de Jong en Niek Blikslager van Groningen Atletiek eindigden beide als vijfde op de 3000 meter. Hun clubgenoten Bram Buigel en Tom de Leeuw grepen in de 800 meter-finale net naast de medailles: ze werden vierde en vijfde.