OM eist 20 jaar cel voor dubbele doodslag in Haren

nieuws
Foto: Sander Graafhuis - 112groningen.nl

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep tegen een 22-jarige man uit Glimmen 20 jaar cel voor dubbele doodslag op zijn vriendin en haar 6-jarige dochtertje, in de nacht van 14 oktober 2017.

De man, Berthu B. woonde met zijn vriendin en haar kind in een woning aan het Jufferpad in Haren. De verdachte en de vrouw, beide afkomstig uit Eritrea, hadden een tijdelijke verblijfsvergunning. Toen ze hem vertelde, met haar dochter terug te willen naar haar ex-man, sloegen bij Berthu de stoppen door en wurgde hij de vrouw in de badkamer met het snoer van een telefoonlader, en sneed daarna haar keel door. Toen haar dochtertje haar dode moeder zag liggen, wurgde hij het kind. De man heeft bekend, maar ging tegen de straf in beroep.

Het Openbaar Ministerie stelt dat niet bewezen kan worden dat hij beide slachtoffers met voorbedachten rade vermoord heeft. Hij is volledig toerekeningsvatbaar verklaard. De eis van 20 jaar cel is dan ook gelijk aan de uitspraak van de rechtbank, een kleine twee jaar geleden.

Deel dit artikel:

  1. Zoveel is een mensenleven waard in Nederland, wat een godvergeten oord leven we in. Van mij mogen alle moordenaars voor het leven ‘achter de deur’ , verzachtende omstandigheden mag geen enkele waarde hebben.
    Echt ik walg hier echt van en ik denk vele met mij.

  2. Gelukkig baseren in Nederland de rechters zich bij het bepalen van de strafmaat op alle relevante omstandigheden en is er geen sprake van het automatisch tot een bepaalde straf veroordelen bij een delict.
    In bananenrepublieken en dictaturen denkt men daar anders over. Hier hebben we de rechtspraak heel wat beschaafder georganiseerd.
    Dit alles neemt niet weg dat er sprake is van een groot drama en dat het verschrikkelijk triest is dat twee mensen daarbij zijn vermoord. Ik zou het heel aanmatigend vinden wanneer ik van een afstandje en nauwelijks op de hoogte van alle omstandigheden een mening over de strafmaat zou moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *