AFGELOPEN: FC Groningen – VVV Venlo (0-1)

Het kon zo maar eens een mooie avond voor FC Groningen worden. Dan moet in eigen huis wel gewonnen worden van VVV Venlo. Als dat lukt wint de FC voor de derde maal op rij, en kan er een serieus gat geslagen worden naar plek 9. FC Groningen staat door de overwinning van vorige week in Het Kasteel tegen Sparta namelijk stevig op de 8e plaats.

90′ Bijna nog Postema met de gelijkmaker. Hij mist maar net na een voorzet van El Hankouri

87′ Tomas Suslov maakt zijn debuut voor de Trots van het Noorden, hij vervangt Azor Matusiwa.

86′ DOELPUNT VVV: Een hoge bal wordt door Sergio Padt totaal verkeerd ingeschat en Darfalou kopt de bal over de doelman in het lege doel.

76′ Het lukt maar niet te scoren. Weer is het Lundqvist die de bal er niet in weet te krijgen nadat hij een lage teruggetrokken voorzet van Deyo Zeefuik kreeg.

74′ Twee wisselingen bij FC Groningen. Mo El Hankouri keert terug in het team na een blessure en ook Romano Postema maakt zijn opwachting. Ze komen in het veld voor Daniel van Kaam en Daishwan Redan.

66′ Meteen na het VAR-moment komt er weer wat leven in de wedstrijd. Matusiwa rukt zich los van zijn tegenstander maar zijn afstandsschot is een slap rollertje naast het doel.

65′ De VAR checkt of Danny Post hands heeft gemaakt in het strafschopgebied. Kuipers geeft een vrije trap aan VVV voor duwen in de rug van Van Hintum.

58′ Het eerste kwartier na rust verloopt rustig met weinig noemenswaardige momenten.

46′ Er is afgetrapt voor de tweede helft. Bij FC Groningen zijn Romano Postema, Kian Slor en Mo El Hankouri aan de warming-up begonnen. Ze worden door het publiek met applaus ontvangen.

RUST: FC Groningen speelde goed, domineert het spel, heeft de grote kansen, maar tot scoren is het nog niet gekomen. De ruststand is dan ook 0-0.

43′ Kansje FC Groningen. De afgelopen tien minuten zijn rustig en met weinig opvallends voorbij gegaan. Nu dan een zacht kopballetje van Memisevic uit een hoekschop in de handen van Kirschbaum.

31′ BIJNA WEER FC GRONINGEN. Eerst gaat een voorzet van Zeefuik vlak voor iedereen lang. Asoro verovert de bal weer snel en vindt Redan, die via de voet van doelman Kirschbaum verzuimt te scoren.

29′ Het eerste echte gevaar van VVV komt van Oussama Darfalou. De spits krijgt de bal door knullig balverlies van Itakura, kan zo doorlopen op het doel, maar op het moment van schieten is de Japanse verdediger op tijd terug om het schot te blokkeren.

25′ De eerste wissel van de wedstrijd: de vlag van één van de assistent-scheidsrechters heeft het begeven en moet vervangen worden.

22′ WAT EEN KANS. Het hele stadion stond al, maar Ramon Pasqual Lundqvist plaatste de bal maar net naast de paal. Voorafgaand aan de kans liet Groningen goed veldspel zien waar het publiek direct enthousiast op reageerde.

16′ FC Groningen blijft het team met het meeste gevaar. Nu is het El Messaoudi die de keeper verrast met een afstandsschot waar een vervelende stuiter in zit. Kirschbaum kan de bal maar net naar de zijkant duwen.

11′ WEER bijna Asoro. Hij schiet de voorzet van Bart van Hintum bij de tweede paal maar net voorlangs!

10′ Het eerste echte gevaar komt van FC Groningen, waar Asoro een voorzet van de linkerkant maar net niet tot doelpunt weet te promoveren.

9′ Nog geen grote kansen maar FC Groningen is voornamelijk rond het zestienmetergebied van VVV te vinden. Het leidde tot een aantal standaardsituaties maar nog niet toch groot gevaar.

1′ Björn Kuipers heeft voor het eerst gefloten, VVV heeft afgetrapt

FC Groningen en VVV kwamen elkaar 27 keer eerder tegen in de Eredivsie. Van die wedstrijden wist FC Groningen er minder de dan de helft te winnen, namelijk 12. De eerdere confrontatie van dit seizoen in Venlo werd met 2-1 verloren door de Trots van het Noorden.

Danny Buijs heeft deze week behoorlijk moet sleutelen aan zijn optelling. Mike te Wierik is geschort, terwijl Ajdin Hrustic en Django Warmerdam geblesseerd zijn geraakt in de wedstrijd tegen Sparta.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Memisevic, Itakura, Van Hintum; El Messaoudi, Matusiwa; Van Kaam, Lundqvist; Asoro, Redan

Opstelling VVV: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, Gelmi; Opoku, Post, Bruns; Yeboah, Darfalou, Wright

Scheidsrechter: Björn Kuipers