Krakers pand Heijkens in Akerkstraat krijgen ieder 300 euro boete

nieuws

De rechtbank in Groningen heeft tien krakers die vorig jaar september het voormalige pand van drukkerij Heijkens in de Akerkstraat bezetten veroordeeld tot een geldboete van 300 euro per persoon. 

De tien mensen uit Groningen krijgen boetes van 300 euro wegens kraken. De officier van justitie had ook om deze straf gevraagd. De eigenaar van het pand krijgt geen schadevergoeding. Deze had 4800 euro geëist.

Het pand van drukkerij Heijkens stond volgens de krakers al twaalf jaar leeg en was volgens hen opzettelijk verwaarloosd. De officier van justitie had sympathie voor de beweegredenen van de krakers. Kraken is echter sinds 2010 verboden en de rechtbank legde daarom toch een geldboete op.

Deel dit artikel:

 1. Gewoon een acceptgiro sturen :p Herinnering, nog een herinnering, aanmaning, incassobureau, deurwaarder Voedselbank.
  Misschien moeten ze een tikkie gaan sturen. Das veel hipper.

 2. Voordat mensen gaan mekkeren over hoe te innen, misschien moet je je dan even beter inlezen ipv bij elk artikel meteen te reageren. Alle krakers die dit pand hadden gekraakt staan ingeschreven op een adres in Nederland. Dus wat is het probleem? kwestie van je even meer verdiepen in een zaak, ipv meteen vooroordelen hebben.

 3. Logisch nadenken betekent ook dat je een foutieve aannames doet:

  ” De verdachten hadden verschillende achtergronden. De één is postbode, de andere tuinman en nog een ander doctor in de theoretische natuurkunde.”

  “Alle krakers staan wel ingeschreven op een adres in Nederland.”
  Bron RTVnoord

 4. Gewoon beslag leggen om hun uitkering als ze niet betalen. Een paar maanden op water en brood had er ook wel bij gemogen. Maar ja of dat wat uithaalt, ze hebben namelijk graag gratis inwoning…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *