Goed sociaal plan, maar niet laatste ontslagronde bij Niemeyer

nieuws
Foto: Google Streetview

De vakbonden zijn tevreden over het sociale plan voor de mensen die bij tabaksfabrikant BAT Niemeyer aan de Paterswoldseweg worden ontslagen. Dat meldt CNV Vakmensen.

Bij Niemeyer verdwijnen 60 van de 225 banen. “Het is een ruimhartig sociaal plan, met een extra lange looptijd van vier jaar”, zegt onderhandelaar Hank Oomkes van CNV Vakmensen. “Die lange termijn is voor de mensen belangrijk, want BAT Niemeyer opereert in een onzekere markt. We wilden graag een goed vangnet, zowel voor degenen die nu moeten vertrekken als voor degenen die kunnen blijven. Dat is gelukt.”

De tabaksindustrie heeft het moeilijk, onder meer door een afnemend aantal rokers: “De volumes lopen terug, het zal waarschijnlijk niet de laatste reorganisatie zijn”, aldus Oomkes.

Naast de ontslagvergoeding krijgen de werknemers onder meer begeleiding bij het vinden van nieuw werk en een scholingsbudget van 2500 euro. Het akkoord wordt binnenkort voorgelegd aan de leden.

Deel dit artikel:

  1. Ik vind het jammer voor de werknemers maar het is natuurlijk wel erg goed nieuws dat het kennelijk slecht gaat met dit soort bedrijven.
    Netjes dat ze het goed willen regelen voor de werknemers die ontslagen worden.

  2. Geen zorgen voor een nieuwe baan, het gaat geweldig met de economie van Groningen als ik de politiek moet geloven. Benieuwd, wanneer de eerste ambtelijke organisaties uit het herenakkoord jaren 80 opgedoekt zullen worden.

  3. @tommie en Evert Jan. Zijn jullie moraalridders dan ? Jullie willen ook niet werken bij een drankenproducent of een fastfoodketen ? Ik bedoel dat kan je op iedere hoek van de straat kopen. Drank zelfs vaak in de aanbieding. En dan die fastfoodketens die hun waar slijten aan vaak jonge mensen. Overgewicht is tegenwoordig een ”volksziekte”. Maar goed drinken en fastfood eten is een keuze. Net als roken ! En ja, er zijn mensen die hun geld in deze sectoren verdienen.
    Is dat erg ? En ik ben het met je eens dat roken slecht is, maar bovengenoemde idem. Dus om zelf maar even voor moraalridder te spelen: de KFC’s de MC Donalds en Burger King mogen wat mij betreft ook hun deuren sluiten. Want wie wil er nu verdienen bij een bedrijf dat mensen dik en ziek maakt ? Ik niet ! Jullie wel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *