Geen reddingstrap voor honden (en baasjes) aan Van Starkenborghkanaal

De vereniging Hondvriendelijk Groningen heeft Rijkswaterstaat en de gemeente gevraagd om veiligheidsmaatregelen te nemen voor honden bij een losloopgebied aan het het Van Starkenborghkanaal.

De gemeente Groningen verplaatste de aanduiding voor het losloopgebied vorige week naar de andere kant van het pad, langs het water. Dit omdat op de strook aan de walkant van het pad veel afval en gebroken glas lag. Volgens een gebruiker van de plaats heeft haar hond daardoor een ontsteking opgelopen

In eerste instantie vroeg de vereniging om een reddingstrap of wild-uittreedplaats aan de kade van het water. Deze mochten hier echter niet geplaatst worden, want Rijkswaterstaat meent dat dit zwemmen in het druk bevaren kanaal gaat bevorderen.

Omdat in het losloopgebied al meerdere honden in de problemen zijn gekomen, waaronder een hond die verdronk op deze plek, heeft de vereniging Rijkswaterstaat en de gemeente nu gevraagd om hekken te plaatsen naast het water.

 

Deel dit artikel:

  1. Dan ben je toch wel een beetje van het padje af of door je argumenten heen hoor, “omdat het zwemmen zou bevorderen”
    Het is een reddingstrap! de hondenbaasjes vragen niet om een hoge duikplank druif!

  2. Er zou ook eens iets uitgegeven worden ten behoeve van honden. Nee, laten we nog een paar extra wipkippen op de meest nutteloze plekken aanschaffen, betaald door hondenbezitters.

  3. Mijn hond is ook in het kanaal beland ik ben er achter aan gesprongen om hem er uit te hallen kon er zelf niet meer uit komen ben er na ongeveer 10 min uit gehaald door heel hard om hulp te gaan roepen samen met een vrouw die bij mij was die mijn hond op het droge kon trekken maar mij er helaas niet uit kon krijgen ben per ambulance afgevoerd met onderkoelings als ik alleen was geweest was het zo wel met mij als mijn hond heel anders afgelopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *