‘Crushen’ betonnen put onder Ring Zuid mislukt

Volgens Bert Kramer van Combinatie Herepoort is het kapotbreken van het betonnen putl bij De Frontier mislukt. Dat betekent dat op deze plek voorlopig geen damwanden ingetrild kunnen worden.

De damwanden kunnen door de aanwezigheid van dit zogenaamde moerriool niet diep genoeg worden ingetrild. Herepoort haalde een speciale ‘crusher’ naar de locatie om toch door het beton van het riool heen te kunnen. Dat is mislukt. De aannemerscombinatie zegt nu andere werkzaamheden op deze plek uit te gaan voeren en te wachten met de aanpak van de put totdat de verdiepte ligging van de ringweg hier wordt uitgegraven.

De andere werkzaamheden die voor aanstaande zaterdag gepland staan gaan wel gewoon door. Dat betekent dat dan opnieuw één rijstrook dicht is op de ring, vanaf Hoogkerk tot en met de afrit Europaweg. Ook zijn de oprit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein en de afrit Hereweg afgesloten.