Collega’s starten petitie tegen ‘vuilspuiterij’ RUG over geschorste hoogleraar

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Naast oud-studenten zijn nu ook collega’s van de van fraude beschuldigde Joost Herman een petitie gestart om het universiteitsbestuur te bewegen haar rechtszaak tegen de hoogleraar te staken. 

Volgens collega-docent Pieter Boele van Hensbroek is ironisch dat juist de bestuurders die het hardste roepen dat integriteit hun speerpunt is zich verlagen tot apert on-integer handelen tegenover een collega, zo schrijft het Dagblad van het Noorden, citerende uit de petitie. “De rechtszaken die u heeft aangespannen tegen professor Joost Herman hebben ons zeer geschokt. Er zijn ongewoon drastische maatregelen tegen onze collega genomen (..) zonder enige kans tot hoor en wederhoor bij u als college van bestuur.”

De hoogleraar richtte de stichting Network on Humanitarian Action (NOHA) opgericht met twee collega’s. De stichting stond ingeschreven op het adres van de faculteit, maar de 12, miljoen euro aan subsidies en collegegelden kwamen niet bij de RUG terecht, maar gingen naar de stichting.  De universiteit deed daaromaangifte van subsidiefraude en valsheid in geschrifte en tekende ontslag aan tegen Herman.

De zaak in de rechtbank die de Rijksuniversiteit Groningen tegen Herman heeft dient aanstaande donderdag.

Deel dit artikel: