ChristenUnie: Posters Second Love promoten ongeoorloofd ‘onder het draad door vreten’

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie heeft vrijdag schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W over posters van de datingwebsite ‘Second Love’, die op verschillende abri’s (bushokjes) te zien zijn in de gemeente.

“In de huidige westerse, individualistische samenleving die steeds meer gekenmerkt wordt door impulsiviteit en zinloosheid, lijkt een tijdsgeest te heersen waarbij ontrouw in spannende en gewaagde beelden wordt getoond, en waarbij trouw wordt afgeschilderd als burgerlijk en saai. Een vitale samenleving heeft echter baat bij veilige en duurzame relaties”, aldus fractievoorzitter Gerben Brandsema.

De fractie vraagt het college dan ook zich uit te spreken over de ‘onwenselijkheid’ van deze posters. Het roept de raad op de posters te verbieden of ‘drempelverhogende’ maatregelen te nemen.

‘Second Love’ is een datingsite die zich specifiek richt op mensen die al een relatie hebben en vreemd zouden willen gaan.

Deel dit artikel: