VVD Groningen: géén verbod op afsteken vuurwerk

Na de afgelopen jaarwisseling wordt weer veel gesproken over een landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. De Groninger raadsfractie van de VVD voelt daar echter niets voor.

Er vielen in ons land rond Oud en Nieuw weer veel gewonden en zelfs enkele doden en er ontstond voor minstens 15 miljoen euro aan schade. De kamerfracties van de Partij voor de Dieren en GroenLinks werken momenteel aan een initiatiefwet om een landelijk vuurwerkverbod af te dwingen.

Fractievoorzitter Mirjam Wijnja van GroenLinks in de stad vindt dat een goed idee. “Het vuurwerk wordt steeds heftiger en er komen steeds meer tegenstanders. Mocht een landelijk verbod niet lukken, dan kunnen we denken aan een uitbreiding van de vuurwerkvrije zones, of één grote professionele vuurwerkshow in de stad.”

Haar collega Ietje Jacobs, fractievoorzitter van de VVD in de stad, voelt niets voor een totaalverbod: “Er zijn elders vreselijke incidenten geweest, maar in Groningen is de jaarwisseling goed verlopen. Ik zie meer in het aanwijzen van zones waar wél vuurwerk mag worden afgestoken. En natuurlijk moet hard opgetreden worden tegen mensen die hulpverleners belagen.”

Deel dit artikel:

  1. Dat is voor mij nieuw Anita, dat er ooit een kind is overleden met het afsteken van vuurwerk op de Grote markt tijdens het Gronings Ontzet.

    De Grote Markt sowieso, dan moet je zeker teruggaan naar de jaren 70, tot waar de vuurwerkshow ooit plaatsvond.

    Dit is geen democratie Anita. Het is een tactiek, om zijn oervolk de mond te snoeren. Door de stad Groningen te overspoelen met mensen van elders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *