Verdachte bioscoop-moorden 7 februari voor de rechter

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De eerste zitting in de zaak van de dubbele moord in de Pathé-bioscoop aan het Zuiderdiep vindt plaats op 7 februari. Dat heeft de Groninger rechtbank bepaald.

Het gaat om een voorbereidende zitting. Dat betekent dat er nog geen inhoudelijke behandeling plaatsvindt. Ergün S. wordt verdacht van de gewelddadige dood van twee mensen, in oktober vorig jaar. Het gaat om het echtpaar Marinus en Gina uit Slochteren, beide werkzaam als schoonmaker in de bioscoop.

De politie verdenkt S. ervan dat hij het tweetal met een mes om het leven bracht nadat ze hem in de bioscoop hadden betrapt. Hij zou op zoek zijn naar een plek om te slapen. Na de dubbele moord ging hij er vandoor. Een dag later werd de toen 33-jarige man ingerekend bij een tankstation aan het Hoendiep. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen, nadat agenten op hem geschoten hadden.

Deel dit artikel: