Verdacht pakket station Leeuwarden, geen treinen naar Groningen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het station in Leeuwarden wordt momenteel (donderdagmorgen) door de politie ontruimd. Dat betekent dat het treinverkeer naar Groningen stil ligt.

Er is in een lege Arriva trein die vanuit Stavoren was gekomen een verdachte jerrycan aangetroffen. De politie besloot eerst slechts twee sporen te ontruimen, maar na nader onderzoek wordt nu het hele station ontruimd. Wanneer het station van de Friese hoofdstad weer vrijgegeven wordt is nog onbekend. Een lid van het Team Explosievenverkenning (TEV) trof in de jerrycan een verdachte stof aan. Daarop werd de Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. Die is op het station aangekomen en doet onderzoek. Er is inmiddels een 68-jarige verdachte uit Stavoren opgepakt die de jerrycan in de trein zou hebben achtergelaten.

De treinen vanuit Groningen rijden tot Hardegarijp. “We zijn momenteel druk bezig om busvervoer op te zetten”, vertelt woordvoerder Joyce de Vries van Arriva Nederland. “Reizigers die gestrand zijn op het voorlaatste station zullen met bussen naar Leeuwarden gebracht worden. Het busplein voor het station in Leeuwarden is nog wel toegankelijk.” Door de ontruiming rijden er momenteel ook geen sneltreinen.