Uitstel voor autotunnel Wilgenpad/Eikenlaan

De autotunnel Wilgenpad/Eikenlaan komt er voorlopig nog niet. Het stadsbestuur wil eerst een totaalplaatje maken van alle verkeersstromen in de stad.

Wethouder Paul de Rook liet een jaar geleden nog weten dat er dit jaar zou worden beslist over het wel of niet doorgaan van de tunnel. Er was indertijd veel discussie over de kruising. Zo’n 20.000 fietsers per dag maken maken het tot één van de drukste fietsoversteekplaatsen van de stad. Er werd besloten om fietsers voorrang te geven, maar dat werd een chaos. Daarna werd de oude situatie hersteld, waarbij de auto voorrang heeft. 

Het plan is om de hele Eikenlaan aan te pakken met een tunnel onder de drukke fietsroute van en naar Zernike. De kosten van de aanleg werden een jaar geleden geschat op 8 tot 12 miljoen euro.

Deel dit artikel:

 1. Probleem is dat een fietstunnel, zeker in deze wijken, als onveilig worden beschouwd. Alle fietstunnels in de omgeving (onder de ring door) geven inderdaad geen prettig gevoel.

 2. S’nachts is er geen verkeer naar Zernike er zijn meer tunnels op deze route vanuit het centrum (oa Kerklaan en onder de ringweg)

 3. Tegen de tijd dat dat totaal plaatje af is, is er al weer een nieuw college die het onderzoek in de prullenbak gooit. Ondertussen gebeurt er niets

 4. Een fietstunnel lijkt mij lastig door het gebrek aan ruimte. Een autotunnel is dan makkelijker omdat er maar van twee kanten auto’s komen, en van vier kanten fietsen.

 5. @Rene Strobos: Interessant, die site kende ik nog niet. Even gekeken. Bij ‘over ons’ staat:

  “De website NineForNews begon ooit als informatiewebsite omtrent chemtrails, UMTS, straling, vaccinaties en buitenaards leven en was een plek waar mensen UFO-meldingen konden doen.”

  Klinkt als een uiterst betrouwbare bron! LOL.
  Ik lach me rot als ik zie hoe de ontkenners van de klimaatproblematiek zich tot steeds dubieuzere bronnen wenden in de krochten van het internet, in hun pogingen weerspraak te bieden aan iets waarvan inmiddels alle wetenschappers zeker weten dat het gewoon een feit is. Ga vooral door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *