‘Leraren, verpleegkundigen en politie-agenten kunnen niet meer wonen in de stad waar ze werken’

nieuws
Roeland van der Schaaf:

EenVandaag besteedde zaterdag aandacht aan de woonproblematiek in grote steden. Wethouder Roeland van der Schaaf zegt daar: ‘We hebben écht hulp nodig, de wooncrisis bedreigt onze stad’.

De wethouder is het gedrag van vastgoedbeleggers in Groningen meer dan zat. ‘Het is de hoogste tijd voor onorthodoxe maatregelen om de crisis op de woningmarkt aan te pakken. Eén van de zaken die meteen geregeld moeten worden is dat er een woonplicht wordt ingesteld’.

‘Leraren, verpleegkundigen en politie-agenten zijn de dupe. Zij kunnen niet meer wonen in de stad waar ze werken. Dit zijn de mensen die de samenleving dragen. Laten we ervoor zorgen dat er niet zoveel geld weglekt naar beleggers die toch al genoeg verdienen’.

Lees hier het bericht van EenVandaag over dit onderwerp.

Deel dit artikel:

 1. Dat jij dit uit durft te spreken van der Schaaf, immers de woningnood daar heb jij en je voormalige collega Frank de Vries zelf voor gezorgd. De PvdA wilde vanaf het jaar 2000 20.000 extra studenten, toen is de trammelant met woningnood ook begonnen. Het is begonnen met het opkopen van eensgezinswoningen door ouders van studerende kinderen, later gevolgd en voortgezet door wat men nu huisjesmelkers is gaan noemen. Desolate straten en dito woningen, alles opzij voor de student, nu heb jij je doel bereikt en nu ga je krokodillentranen huilen.
  Toon nu dan eens dat je daadwerkelijk wethouder bent, dat je er zit voor autochtone inwoners in deze stad oor aan te gaan kondigen dat het aantal studenten in deze eens zo mooie stad significant moet en zal gaan dalen, om er zo voor te zorgen dat er enkele duizenden eensgezinswoningen weer vrijkomen om bewoond te gaan worden door gezinnen, iets waar deze woningen ooit ook voor gebouwd zijn.

 2. Lekker partijkartel blijven stemmen.

  Marrakesh-akkoord zorgt behalve voor neerwaatse druk op lonen, atomisering van burgerlijke samenleving ook voor opwaartse druk op huizenprijzen en huren.

 3. gewoon nergens meer op stemmen stelletjes prutsers !!! zulke figuren maken heel nederland kapot en wij maar boeten ….nog meer inport aantrekken nog heel even is groningen geen groningen meer een land van alles walgelijk !!!

 4. Beter lezen Sjaak, het gaat mij er juist om dt de autochtine inwoner in deze stad op de 2e plaats komt, waar alles opzij wordt gezet voor studenten, het resultaat zie je de laatste jaren meer en meer om je heen. Mooie (vooroorlogse) woonwijken zijn nu verworden tot studentengetto`s met dito uitstraling. Jammer dat lieden als jij daar hun ogen voor blijven sluiten. Ger van Akkeren, wie wilden er vanaf 2000 20.000 extra studenten bij? Diezelfde PvdA bij monde van Frank hp de Vries. Ik heb het over de woningnood in deze stad welke er voor die 20.000 extra studenten niet of nauwelijks was. Dat jij er heel Nederland bij betrekt is voor jou rekening en kan ik niet plaatsen in deze discussie.

 5. De stad is vol geplet met studenten en statushouders. Ik heb mijn stad Groningen zie veranderen de laatste 20 jaar.
  En helaas niet ten goede.
  Dit zeg een 60 jarige ras echte stadjer.

 6. Het is nu eenmaal de realiteit en geen complot dat er misstanden zijn veroorzaakt van bovenaf. Men vergeet gemakshalve daarbij te vermelden dat de ECB met z’n nul/negatieve rente en duizenden miljarden euro’s uit het niets -illigale politiek- de woningmarkt heeft opgeblazen. De schuldenberg met over de top financieringen is daarbij een onbeheersbare tijdbom geworden

  De politiek zou in deze zich kunnen voorbereiden op een grote aanstaande crisis of verdere inflatie-crisis., alle andere maatregelen is symptoombestrijding en te laat ingezet.

  Men kan beter aandringen op het laten stijgen van de rentes en bidden dat er een omvangrijke en gezonde correctie zal komen.

 7. Ach ja van der Schaaf je hebt toch een samenwerkingsverband met Nijestee vooral mensen onterecht ontruimen, en er is ook geen toezicht op de wooncorporatie,dus een beetje schijnheilig net doen of je wat om de mensen geeft in jou stad,er zijn in èèn keer allemaal nieuwe mensen gekomen iedereen gaat zich opnieuw indekken valt wel op hè,als je de burgemeester wilt spreken
  dan heeft hij geen tijd om met het volk te praten hij is toch onze burgervader ,maar als je hem wil spreken wijst U het af valt wel op niemand in deze stad wordt geholpen ook het WIJ Team laat mensen in de steek HULP WAAR????????????????????????

 8. Dat de studenten de veroorzakers van de woningnood zijn is natuurlijk flauwekul. Dan zou er in steden zonder noemenswaardige studentenpopulatie dus niks aan de hand zijn?
  Ben wel benieuwd naar de bron van Middenweg voor het PvdA standpunt over de gewenste groei van het aantal studenten.

 9. Mijn stalker RealJack krijgt dit jaar in januari al mijn jaarlijkse reactie. Zijn goedkope truc om multivariatie (aan oorzaken) te negeren is van een sneue armoede. Kan niet geloven dat dommigheid de bron van vreselijk kromme ‘redenatie’ is. Gaat de arme ziel om bestrijden van andersdenkenden in plaats van een gedachtenuitwisseling.

  Natuurlijk heeft Middenweg een terecht punt dat in een stad als Groningen de te grote studentenpopulatie voor een ongewenste opwaartse prijsdruk zorgt. Huizen met onttrekkingsvergunning zijn wel voor rijke huisjesmelkers en zeer rijke ouders van studenten, maar niet voor een leraar te betalen.

  Zo lang iemand van wie je kunt verwachten dat ie een aardig analytisch vermogen heeft (zoals de afgestudeerd filosoof Roeland) niet gewoon toegeeft dat met betrekking tot studenten ook zeker voor kwantiteit gaan, zeer negatieve neveneffecten voor andere bewoners heeft (Stadjers en anderen die bij GBA van Groningen ingeschreven staan) heeft ie boter op zijn hoofd. Word onpasselijk van Roelands verhaal.

 10. @ Einde van NL.

  Kan u de bijdragen van Kees de Kort op BNR Nieuwsradio aanraden. Trapt met enige regelmaat het ronduit gestoorde beleid mbt nulrente of zelfs negatieve rente van mondiale centrale banken in puin.
  Hij somt dan als een mantra vier schaduwzijden van beleid van de Kaste der Centrale Bankiers op: slecht voor gepensioneerden, slecht voor spaarders, zorgt voor onzekerheid en creëert een huizenbubbel. Terwijl het mandaat van ECB alleen bestaat uit het de inflatie op 2% houden bestaat .

  Huizencrisis is mede gevolg van het debiele megalomane verlangen tot een Europese superstaat te komen.

 11. Leraren, verpleegkundigen en politie-agenten willen straks helemaal niet meer wonen in de plaats waar ze werken, omdat er een gevaarlijke verandering plaats vindt in de maatschappij. Namelijk jeugdigen vanaf een jaar of 13 die voor niks terug deinzen, steken om het geringste, en dus ook schijt hebben aan hun leraar of meneer de agent. Die zorgen dus wel dat ze straks ver weg wonen van hun arbeid. Doe daar maar eens wat aan, strafkampen opzetten voor dat tuig, zodat ze onschuldige burgers niks kunnen doen en hun hersens weer zuiver worden. En meteen de meestal 1 oudergezinnen er bij betrekken.

 12. Wanneer je statistische termen door elkaar haalt en niet juist weet te spellen dan ontstaat twijfel over de kwaliteit van de redenering.
  Niet verwonderlijk omdat complotdenkers weinig last willen hebben van onwelgevallige feiten.

 13. Beste Sjaak, dat is begin 2000 door de PvdA in gang gezet, destijds de grootste partij in deze gemeenteraad met iets van 13 zetels. Het was een overeenkomst tussen de gemeente Groninge, de RUG en de Hanzehogeschool. Deze groei is in 2003 of 2004 bekrachtigd door het akkoord van Groningen. Maar dat kun jij vast en zeker wel ergens terugvinden. De negatieve gevolgen merk en zie je iedere dag als je om je heen kijkt en de drukte in ogenschouw neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *