Jorden van Foreest wint van de Rus Nikita Vitiugov in de 7e ronde

sport
foto Alina L'Ami

De 20-jarige Jorden van Foreest blijft het uitstekend doen in Wijk aan Zee met een overwinning op de Rus Nikita Vitiugov in de 7e ronde.

Van Foreest kwam in een Franse opening met zwart een pion voor te staan. Gaandeweg kwam hij gewonnen te staan, maar Vitiugov stribbelde tegen met een kwaliteitsoffer.  Uiteindelijk wist de Groninger de partij in 62 zetten te winnen. Daarmee heeft Jorden 4.5 punt uit 7 partijen in de Masters van Tata Steel Chess. Vorig jaar had hij bij zijn debuut in dit hele sterke toernooi 4.5 uit 13 en dat resultaat heeft hij nu al geëvenaard.

Koploper is de 16-jarige Firouzja uit Iran met 5 uit 7. Op een gedeelde tweede plaats op een half punt achterstand staat Van Foreest samen met de Amerikanen So en Caruana. In de volgende ronde speelt Van Foreest met wit tegen Firouzja.

In de Challengers, de groep onder de Masters, speelde Lucas van Foreest met zwart remise tegen de koploper Pavel Eljanov.  Lucas staat met 3,5 uit 7 in de middenmoot.

Deel dit artikel: