Jorden van Foreest speelt remise tegen Amerikaan Wesley So in 12e ronde

sport
Jorden van Foreest (foto Alina L'Ami)

De 20-jarige Jorden van Foreest heeft remise gespeeld tegen de Amerikaan Wesley So in de 12e ronde van de Masters van het Tata Steel toernooi.

Een goed resultaat van de Groninger tegen de nummer zeven van de wereld. Van Foreest had wit en er kwam een vier paardenspel op het bord. Het evenwicht werd nergens verbroken en daarom kwamen de spelers na 39 zetten remise overeen. Jorden heeft nu 6,5 punt uit 12 partijen. Daarmee staat hij op een gedeelde vierde plaats. Zondag speelt Van Foreest in de laatste ronde nog met zwart tegen landgenoot Anish Giri. Een interessant duel dat gaat bepalen wie de beste Nederlander wordt.

Een ronde voor het einde heeft de Amerikaan Fabiano Caruana de Masters gewonnen. Door een overwinning op de Pool Duda kwam hij op 9 uit 12. Daardoor kan hij niet meer worden ingehaald door de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen, want die kwam niet verder dan remise in de 12e ronde.

In de Challengers, de groep onder de Masters, won Lucas van Foreest met zwart van Dinara Saduakassova uit Kazachstan. Lucas staat met 6 uit 12 in de middenmoot.

 

Deel dit artikel: