Henk en Henk genomineerd voor TaalHeldenprijs

Henk Bijlholt en Henk Bruinink zijn genomineerd voor de TaalHeldenprijs 2019. De twee mannen zijn genomineerd in de categorie ‘Taalcursist’.

Henk en Henk volgen al twee jaar een taal- en computercursus bij WIJ Oosterparkwijk. Doordat de mannen al meer dan 30 andere laaggeletterden hebben weten te motiveren om hun voorbeeld te volgen zijn ze nu genomineerd voor de prijs. “En er zijn nog wel meer die we over de drempel kunnen helpen,” aldus Bijholt.

“Laaggeletterdheid wordt vaak onterecht verward met domheid. Vaak is het een manier van leven geworden, misschien zelfs overleven. Des te meer getuigt het van moed en dapperheid om dat te doorbreken. Ik vind het knap als je dit op deze leeftijd oppakt en zover komt en ook anderen motiveert. Mijn collega’s en ik zijn supertrots op ze,” zo vertelt Schotsman.

Tot en met 23 februari kan er via de website www.taalheld.nl gestemd worden. Op 3 maart maakt Prinses Laurentien de winnaar bekend.

Deel dit artikel: