Gemeente schakelt Citrix uit, veel formulieren niet beschikbaar

nieuws

De gemeente heeft de software van Citrix vrijdagavond uitgeschakeld ‘om zo de veiligheid van het computernetwerk te garanderen’.  Veel formulieren zijn daardoor niet beschikbaar.

‘Dat betekent dat een paar formulieren op de site tijdelijk niet werken. Bijvoorbeeld het formulier om een uitkering aan te vragen’. Medewerkers van de gemeente kunnen niet meer vanaf huis inloggen. ‘Verder kunnen wij gewoon onze dienstverlening voortzetten’, schreef de gemeente vrijdagavond. ‘De afgelopen dagen bleek dat er een lek in de software zat. Zodra het bedrijf de software heeft aangepast, zullen wij de Citrix-software weer activeren’.

Tientallen andere gemeenten en ook de Tweede Kamer en het UMCG gingen de gemeente Groningen al voor. Zij volgen hiermee het advies van het Nationaal Cyber Security Centrum op.

De website van de gemeente meldde dit weekend bij het onderdeel aanvragen bijstandsuitkering: Onderhoud website. Tot en met zondag 19 januari zijn veel formulieren niet beschikbaar. In de loop van zondag werd deze tekst aangepast: Tot nader bericht zijn veel formulieren niet beschikbaar.

Deel dit artikel: