Brandweer kijkt terug op drukke maar gemoedelijke jaarwisseling

nieuws
bron foto: Elin Stil

De brandweer is tijdens de afgelopen jaarwisseling in totaal 109 keer ingezet in de provincie Groningen, met name bij grote incidenten buiten de Stad. In de Stad werden ploegen ingezet bij kleine brandjes op straat, waar ook een speciaal surveillanceteam voor is ingezet.

Vanwege de mist hebben 22 ploegen besloten de jaarwisseling op de kazerne door te brengen. Hierdoor hoefden de parate vrijwilligers niet meer vanuit huis door de mist naar de kazerne te komen In de Stad Groningen is een multi-surveillanceteam actief geweest om bijvoorbeeld bij brandstapels te controleren of deze een gevaar voor de omgeving opleverden. Het team ontving 57 meldingen, waarbij de brandweer 8 keer is ingezet.

Hoewel er de afgelopen nacht op drie plekken vuurwerk naar hulpverleners is gegooid, zegt de brandweer dat ze sfeer in het algemeen als gemoedelijk heeft ervaren.