Vrijdag de dertiende feestdag voor Paterswoldseweg

nieuws

Na een dik jaar werk rond, op, in en onder de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg is het vrijdagavond 13 december zo ver: de onderdoorgang gaat open voor alle verkeer. Fietsers rijden er al een tijdje.

Voor de feestelijke opening zijn aanwonenden per brief uitgenodigd. Deze opening begint vrijdagmiddag om 13.30 uur met een officieel deel. Van 15.30 tot 16.30 uur mogen kinderen op de weg spelen, waarna tot 18.00 uur de flessen ontkurkt en de toastjes gesmeerd worden, terwijl de genodigden genieten van theater en muziek in de onderdoorgang. Na al dit gefeest alsof het een autoloze zondag is gaat de weg om 20.00 uur open voor auto’s en hoeven deze nooit meer te wachten voor  spoorbomen op deze locatie.

Na 13 december zijn er nog losse eindjes weg te werken. BAM hoopt het gros van de resterende werkzaamheden voor de kerst afgerond te hebben. Dat betreft de reconstructie van de hoek met de Koeriersterweg en de aansluiting van de nieuwe uitvalsweg van Laanhuizen (verlenging van de Koeriersterweg) op het Hoornsediep. En de nieuwe bushaltes aan de Peizerbaan worden in gebruik genomen.

De ‘stoptrein’ zal nog enkele malen het spoor ‘opschudden’. Verwacht wordt dat in de meeste gevallen gebruikgemaakt kan worden van de lichtere variant, zodat de geluidsoverlast beperkt blijft.

Deel dit artikel: