PvdD wil weten of minister Groningen Airport Eelde aanpakt om overtreding sluitingstijden

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

De Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer heeft donderdag vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen over de de handhaving van sluitingstijden op Groningen Airport Eelde, zo meldt RTV Drenthe.

Kamerlid Lammert van Raan wil weten waarom de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de regelgeving anders interpreteert dan de omwonenden. De Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE) droeg vorig jaar meerdere overtredingen aan bij de ILT. Deze ging niet over tot sancties.

VOLE stapte daarom dinsdag naar de bestuursrechter. VOLE wil daarmee sancties afdwingen om herhaling te voorkomen. De luchthaven vindt dat de regelgeving ruimte laat voor interpretatie, juist om te voorkomen dat vliegtuigen vanwege een kleine vertraging geweigerd moeten worden.

Deel dit artikel: