PvdD wil weten of minister Groningen Airport Eelde aanpakt om overtreding sluitingstijden

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

De Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer heeft donderdag vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen over de de handhaving van sluitingstijden op Groningen Airport Eelde, zo meldt RTV Drenthe.

Kamerlid Lammert van Raan wil weten waarom de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de regelgeving anders interpreteert dan de omwonenden. De Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE) droeg vorig jaar meerdere overtredingen aan bij de ILT. Deze ging niet over tot sancties.

VOLE stapte daarom dinsdag naar de bestuursrechter. VOLE wil daarmee sancties afdwingen om herhaling te voorkomen. De luchthaven vindt dat de regelgeving ruimte laat voor interpretatie, juist om te voorkomen dat vliegtuigen vanwege een kleine vertraging geweigerd moeten worden.

Deel dit artikel:

  1. VOLE is een handvol verzuurde importbejaarden die zich geen raad weten met hun tijd en daarom proberen een prachtig vliegveld nog verder kapot te krijgen en het noorden teruggebracht kan worden naar ’t tijdperk Kruik.

    Beter de overgebleven tijd nuttig te verbrassen, met het nadenken bijv. over de kleur van de kist en de eeuwige jachtvelden.

  2. @Einde van NL. Woon jij zelf ook naast het vliegveld?
    Het is heel makkelijk om vanuit je luie stoel te beoordelen wat anderen zich wel of niet moeten aantrekken, als je zelf geen problemen hebt en niet betrokken bent.
    ‘Nog verder kapot te krijgen’ is goed geformuleerd. Dit vliegveld is inderdaad prima in staat zichzelf de nek om te draaien, daar zijn geen klagende omwonenden voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *